R. SULÍK: SaS bude radšej na periférii ako robiť farizejskú politiku

29.04.2013 Bratislava

Bratislava 29. apríla (TASR) - Ľudovci (KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd) opäť nedodržiavajú dohody a rozhodli sa kolaborovať s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Strana SaS bude radšej na opozičnej periférii, akoby mala robiť farizejskú politiku, ktorú predvádzajú strany Ľudovej platformy. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda SaS Richard Sulík. Reagoval tak na vyjadrenia ľudovcov, že pri kandidátovi na šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) už nepočítajú s SaS a predložia vlastného kandidáta.

Sulík zdôraznil, že predseda NKÚ už mal byť dávno zvolený, zmarili to však podľa neho strany Ľudovej platformy. "Štyrikrát po sebe nedodrali dohodu. SaS vždy dohody dodržala," povedal Sulík. Poznamenal, že trojica strán dohody nedodržiavala ani počas minulej vlády, kedy boli spolu s SaS v koalícii. Ľudovci podľa Sulíka dohody nedodržiavali a naďalej nedodržiavajú preto, že sa rozhodli paktovať s Ficom.

"Opäť si myslia, že keď budú kolaborovať s Ficom, tak si ich vyberie do koalície v roku 2016, alebo nerozumiem, prečo to robia. Ak by platilo, že sú opozíciou, tak by splnili opozičnú dohodu, ale to nerobia," uviedol Sulík. Dodal, že SaS nemieni robiť farizejskú politiku ako to robia ľudovci, ktorí sa podľa neho hrajú na opozíciu, ale zároveň dúfajú, "že o nich Fico zakopne".
 

Vyberte región